Over LucyBalu

Samenwerking

Kattenmand

Duurzaamheid

Dierenbescherming

Inspiraties

Duurzaamheit: onze filosofie

Wij produceren hoogwaardig en maken producten die lang meegaan. Alles van de beste kwaliteit. En dit doen we samen met onze lokale partners.

De dierenspeciaalzaak stikt van de fantasieloze krabpalen en kattenproducten. Globalisering heeft er ook in onze branche voor gezorgd dat veel lokale producenten van kattenproducten hun productie in Duitsland hebben neergelegd. In plaats daarvan verscheen hun logo later op importproducten. Geproduceerd wordt grotendeels in het verre oosten (lees Azië), omdat veel klanten vooral goedkoop willen. Dat resulteert ook bij kattenmeubels vaak in goedkope materialen van mindere kwaliteit. Iedereen kent het resultaat: “Help! De krappalen zijn naar de Filistijnen! De sisal laat compleet los” en ook “de hoes ziet er niet meer uit!” En dan hebben we het hier nog niet gehad om die geur bij het uitpakken van weer wat nieuws.

Zo ziet een gemiddelde krabpaal er al naar een paar jaar niet meer uit en is dan aan vervanging toe. Jammer genoeg laten de krabpalen zich maar moeilijk zelf weer opknappen en we leven nou eenmaal in een maatschappij waarin alles zomaar wordt weggegooid. Zo werd de krabpaal tot een van de meest gekochte en vaaks vervangen producten als het om producten voor dieren gaat. Want ondanks dat dit lompe meubel haast nooit in je eigen interieur wil passen, hebben onze katachtigen het toch maar wat nodig! En wie wil al dat de nieuwe bank er na enkele weken al zo uitziet als de krabpaal? Het gevolg: men gooit het kapotte ding weg en koopt een geheel nieuwe. Dit geldt uiteraard ook voor alle andere benodigdheden voor het dier – ligkussens, speelgoed en krabelementen worden steeds maar weer nieuw aangeschaft, afgeleefd en vervolgens weggegooid.

Deze ontwikkeling is echte alles behalve gezond! Immers weten we allemaal, dat goedkoop uiteindelijk vaak duurkoop is. Lijkt het aanvankelijk erop dat men bij de aanschaf van een goedkoop item geld bespaart, aan het einde van een kattenleven was men meer geld kwijt dan als men meteen had geïnvesteerd in kwalitatief hoogwaardig spul. Daar komt de vreugde aan het esthetisch aspect nog eens bij! En dan hebben we het nog niet gehad over milieuredenen. Zo zijn de goedkoopste producten meestal ook de meest giftige.

Ze zijn er weer: de goede dingen

In Deutschland und in aller Welt findet gerade eine dringend notwendige Nachhaltigkeitsdebatte statt. Junge Menschen gehen auf die Straße und begehren auf. Gegen die Auswüchse des Kapitalismus und der Globalisierung. Für unsere Umwelt und einen gesunden Planeten. Wir sehen, dass in der Gesellschaft ein Umdenken stattfindet – nicht überall, aber immer häufiger und in allen Ländern. Der Anspruch an den Konsum verändert sich vollkommen. Es soll so konsumiert werden, wie es unsere Großeltern früher auch getan haben. Der Gegentrend hat bereits in vielen Lebensbereichen eingesetzt. Qualität statt Billig. Lokal statt Fernost. Es gibt sie wieder, die guten Dinge! Überall entstehen neue Ideen nach alten Mustern, neue Marken und lokale Anbieter, die eine Alternative bieten. 

Dit is precies wat wij in de huisdierensector willen bereiken - een heroverweging en een andere manier van consumeren. Op onze eigen manier. En met onze filosofie voor duurzaamheid.

Langlebige_Produkte.png__PID:4781dd11-d0d7-4e4d-847f-45c351ca4a9b

1. Producten met een lang leven

Wij zijn ervan overtuigd dat onze producten robuust moeten zijn. Katten, in het bijzonder de jonkies hebben een onuitputtelijke conditie en energie. Tegen deze energie moet een meubelstuk van LucyBalu een kattenleven lang opgewassen zijn. Bij krabelementen en ligoppervlaktes is dit zeker niet altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk dat niet alle meubels bij slijtage gelijk in hun geheel vervangen moeten worden. Wij zorgen ervoor dat onze hangmatten en viltpads gemakkelijk vervangen kunnen worden- het onderstel is echter robuust en gaat zonder problemen decennia lang mee.

Lokal_produziert.png__PID:874ca763-1098-4854-af46-1c71e359d666

2. Lokaal geproduceert

In Deutschland gibt es Produzenten, die äußerst zuverlässig und nach höchsten Qualitätsstandards arbeiten. Wir legen Wert darauf, mit eben diesen Produzenten zu kooperieren - denn wir wollen die lokalen Anbieter unterstützten und nicht in die großen Produzenten in Asien. Dadurch sind unter anderem unsere Lieferwege kurz, wodurch natürlich die CO2-Belastung durch lange Transportwege vermindert wird. Wir versenden zusätzlich mit DHL Green, um unseren Carbon-Footprint klein zu halten. Denn ja, auch wir sind besorgt über die Klimaerwärmung und möchten so viel wie möglich dazu beitragen, in unserem Rahmen dagegen zu wirken. 

Hochwertige_Materialien.png__PID:6554cd52-7aff-4767-9d6e-99b0e88ecadd

3. Hoogwaardige materialen

Katten zijn onze lievelingsdieren. Bij kindjes wordt erop gelet dat luiers of speelgoed van natuurlijk materiaal zijn. Immers ontdekken baby’s de wereld om hun heen met hun mond. En voor onze metgezel de kat ligt onze lat geen beetje lager. Dat maakt dat we ervan overtuigd zijn dat natuurlijke materialen zoals wolvilt, ook voor onze huiskat beter zijn dan bijvoorbeeld pluche van synthetisch materiaal.

In unserem Shop suchen