zoeken

Over LucyBalu

Samenwerking

Ons concept

Duurzaamheid

Dierenbescherming

Inspiraties

Opnieuw denken en upgraden.

Een vreemd voorwerp in synthetisch bont dat net zo snel verslijt als het gemaakt is? Kattenmeubels hebben niet de beste reputatie. Tijd om dat te veranderen, dachten we. Met meubels die er goed uitzien en tegen een stootje kunnen: Tijdloos mooi design - en onverwoestbaar. En in de ogen van katten: echt geschikt om in te slapen, springen, krabben en spelen.

LucyBalu neemt katten serieus en mensen ook. Daarom hebben we in 2019 een merk opgericht voor betekenisvol en tijdloos mooi kattenmeubilair. Sebastian Frank is productontwerper en ontwerper, terwijl Dr. Mathias Wahrenberger ondernemer en analist is. Een essentieel onderdeel van ons werk is onze community van experts, dierenartsen en katten, die onze producten helpen ontwikkelen en ze genadeloos testen.

Gründer von LucyBalu

Het begon allemaal in het dierenasiel

Het begon allemaal met een pro bono project voor het dierenasiel in München: Het kattenverblijf moest worden opgeknapt en hoofdontwerper Sebastian zag dit als een kans om het kattenmeubilair helemaal opnieuw te bekijken. Net als de meeste katteneigenaren had hij voorheen alleen maar slecht gemaakte kattenmeubels kunnen vinden die - om het netjes te zeggen - de kamer een jaren 60 pluche en plastic gevoel gaven.

Vele ideeën, ontwerpen en discussies met experts later waren de eerste prototypes klaar. Vandaag de dag zijn Sebastians kattenmeubels te vinden in meer dan 50 verblijven: wandplanken, traptreden en hangmatten waar de katten op kunnen klimmen, spelen en ontspannen. Het blijkt dat een dierenasiel met ontelbare katten ook de perfecte plek is om LucyBalus kattenmeubilair te testen. Daarom weten we dat onze meubels gemaakt zijn om lang mee te gaan.

Gründer von LucyBalu

Sebastian Frank en Mathias Wahrenberger

Upgrade kattenmeubels voor iedereen!

"De wereld heeft deze kattenmeubels nodig," dacht digitaal strateeg Mathias Wahrenberger tijdens een familiebezoek aan het dierenasiel. Veel bezoekers wilden de prachtige stukken direct kopen. Het innovatieve concept dat twee vrienden deelden, veranderde al snel in een solide businessmodel voor prachtige en slim ontworpen kattenmeubels. In juli 2019 gingen we eindelijk naar de notaris: LucyBalu GmbH werd opgericht.

Over de samenwerking met Choupette

LucyBalu x ChoupetteMEER WETEN

Over ons kattenmeubelsysteem

Alternative zum KratzbaumMEER WETEN

Wat duurzaamheid voor ons betekent

MEER WETEN

LucyBalu Initiatief voor dierenwelzijn

MEER WETEN

In unserem Shop suchen