Over LucyBalu

Samenwerking

Kattenmand

Duurzaamheid

Dierenbescherming

Inspiraties

Die Story hinter LucyBalu x Choupette

Hoe komt een samenwerking tussen een startup uit München en de kat van Karl Lagerfeld tot stand? Wat klinkt als een sprookje is toch echt realiteit geworden. Hoe het zover kwam en wat achter dit exclusieve samenwerkingsverband schuilgaat, verklappen we je hier.

De designer Karl Lagerfeld is een legende in de modewereld. De ‘Kaiser’ behoorde zonder twijfel tot de grootste designers van zijn tijd. Stijlvast en toch eeuwig nieuwsgierig. Karl Lagerfeld stond voor strakke lijnen en ook zijn opvattingen waren duidelijk en uitgesproken. Tot het eind was hij trouw aan zichzelf en zijn eigen standpunten. En juist dit maakt hem voor ons tot groot voorbeeld.

Choupette, zijn kat, was zijn alles. Zijn grote liefde. Zo zei Karl ooit dat hij met Choupette zou trouwen als dat legaal was. Door die bijzondere band is Choupette wereldwijd beroemd geworden. De mooie Birmaanse kat met zijn blauwe ogen leeft tegenwoordig afgeschermd van de publiciteit bij Francoise Cacote, die erg close was met Karl Lagerfeld. Uit eigen ervaring kunnen wij bevestigen dat de aura van de King of Fashion voelbaar is als men zich in dezelfde ruimte als Choupette bevindt.

Hoe de samenwerking met Choupette tot stand kwam

Wij hebben LucyBalu in 2019 opgericht en zijn daarmee pas aan het begin van onze missie. Een samenwerking met Choupette bood ons DE kans om onze nieuwe kattenmeubels wereldwijd te introduceren. Na een paar pogingen lukte het ons in contact te komen met de agent van Choupette. Wij wistten hem ervan te overtuigen dat onze startup een kans verdiend. En we lieten een hangmat naar Françoise, opsturen.

Nieuwe lievelingsplek van Choupette

Wat er toen gebeurde, ging tegen al onze verwachtingen in. Choupette verkoos onze hangmat tot nieuwe favoriete plek. Bovendien was de Choupette-Family helemaal weg van ons verhalen van onze producten. Overnacht was onze droom uitgekomen. Gezamenlijk ontwierpen wij d SWING hangmat, speciaal voor Choupette. Een gelimiteerde editie, die de stijl-code van een Karl Lagerfeld ontwerp evenaart.

LucyBalu ontmoet Choupette in Parijs

Wij vonden het belangrijk om Choupette in haar persoonlijke leefomgeving te fotograferen en niet in de een of andere studio. Daarom vertrokken we in de zomer van 2020 naar Parijs. Daar gingen we op bezoek bij Choupette en haar team. Wij spendeerden drie hele dagen met elkaar. Het was meteen ook de eerste keer dat iemand toestemming kreeg beeldmateriaal van Choupette in haar nieuwe thuis te maken. Voor ons wat dit een reis om nooit te vergeten.

LucyBalu x Choupette

Ontstaan is uiteindelijke niet alleen een uniek product, maar ook een vriendschap met Françoise, Choupette en het gehele #temachoupette. Wij zijn bijzonder trots op dit projecten verheugen ons op toekomstige samenwerking. De speciale editie SWING hangmat is dan ook pas het begin van de samenwerking van LucyBalu & Choupette.

LucyBalu Choupette Colas

In unserem Shop suchen