Over LucyBalu

Onze samenwerkingen

Ons concept

Duurzame aanpak

Dierenbescherming

Inspiraties

Ons verhaal

Wij bij LucyBalu zeggen vaarwel tegen conventionele kattenmeubels gemaakt van goedkope en schadelijke materialen. Wij ontwikkelen mooie en vooral diervriendelijke meubels en accessoires voor katten. Omdat we weten waar katten van houden en wat onze klanten leuk vinden. Wij zijn ervan overtuigd dat kattenmeubels onze huizen kunnen verrijken. En wij geloven dat een duidelijke designtaal in combinatie met hoge kwaliteit de sleutel is.

Wij, Sebastian Frank en Mathias Wahrenberger, zijn de twee oprichters van LucyBalu. Sebastian is gepassioneerd productontwerper, de creatieveling bij LucyBalu., en Mathias neemt de taak van ondernemer en analyticus binnen het team met veel plezier op zich. Bijzonder belangrijk zijn ook onze twee testers, Scampi en Monaco, die al onze nieuwe producten uitproberen voordat ze op de markt komen. En om er zeker van te zijn dat het met het dierenwelzijn helemaal goed zit, kijken er bovendien nog twee dierenartsen over onze schouders mee. Dat zijn Sandra Giltner en Ina Hipp.

Gründer von LucyBalu

De oprichters van LucyBalu: Sebastian Frank en Mathias Wahrenberger

Geboren in het asiel

LucyBalu is ontstaan uit liefde en idealisme. Wij hopen dan ook dat wij een steentje kunnen bijdragen om het leven van katten en hun leefomgeving, en die van jou, te verbeteren. Niet minder dan dat is ons streven!

Het begin

Strikt genomen begon alles met twee tijgertjes die bij onze chef-designer Sebastian Frank kwamen wonen. Deze creatieveling ontdekte al snel dat er amper kattenmeubels verkrijgbaar waren die aan zijn esthetische eisen voldeden en ook nog pasten in zijn huis. Meubels van designers bleken bovendien onbetaalbaar of sloten helemaal niet aan bij de belevingswereld van katten.

Het dierenasiel vraagt om hulp

De vriendin van Sebastian was destijds leidinggevende van het dierenasiel in München en kwam telkens thuis met verhalen van het werk. Die verhalen zorgden tot diep in de nacht voor gespreksstof. Via het dierenasiel ving het stel ook enkele vondelingen op. Dit alles resulteerde in een heuse studie naar katten en hun behoeften. Natuurlijk leerde Sebastian ook om van de katertjes en poezen te houden. Toen het dierenasiel uiteindelijk hulp nodig had bij het creëren van een waar kattendorp twijfelde Sebastian geen moment.

Het idee wordt geboren

Na veel overleg met dierenartsen en -verzorgers ontwierp Sebastian de eerste prototypes van moderne kattenmeubels. Deze zitplatformen, trapjes en hangmatten leveren de katten meer bewegingsruimte en welbevinden op. Bijna vier jaar al worden deze meubels intensief gebruikt! Is er een betere producttest denkbaar? Wij denken van niet.

Lucybalu is een feit

Ondertussen bezocht de digitaal strateeg Mathias Wahrenberger regelmatig het dierenasiel met zijn gezin en het viel hem op dat de bezoekers weg waren van de mooie kattenmeubels. Menigeen wilde ze direct kopen en mee naar huis nemen. Eigenlijk zou niet alleen het dierenasiel baat zou moeten hebben bij die speciaal ontworpen kattenmeubels, dacht Mathias. Het idee liet hem niet meer los. Hij was vastbesloten meer te halen uit de inspirerende ontwerpen. Wat begon als een ‘gek idee’ van twee vrienden groeide uit tot een waar zakenplan waarin het ontwerpen van kwalitatief hoogwaardige kattenmeubels centraal staat. In juli 2019 gingen de vrienden naar de notaris en was het bedrijf LucyBalu een feit!

Over onze samenwerking met Choupette

LucyBalu x ChoupetteMEHR ERFAHREN

Over ons kattenmeubelsysteem

Alternative zum KratzbaumMEHR ERFAHREN

Over onze benadering van duurzaamheid

MEHR ERFAHREN

Over ons dierenwelzijnsinitiatief

MEHR ERFAHREN

In unserem Shop suchen

Nederlands